Διαδηλωτές «έπνιξαν» εκδήλωση όπου συμμετείχαν ακροδεξιοί στη Βοστώνη

Σε ναυάγιο κατέληξε το Σάββατο εκδήλωση όπου θα συμμετείχαν και ακροδεξιοί ομιλητές στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς «πνίγηκε» από τα συνθήματα μαζικής αντιδιαδήλωσης.

Περίπου 40.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, κοντά στο ιστορικό πάρκο Μπόστον Κόμον, ώστε να διαμαρτυρηθούν κατά του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας εν μέσω ηλεκτρισμένου κλίματος μετά και τα βίαια επεισόδια στη Σάρλοτσβιλ καθώς και τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ που ακολούθησαν.

Στην εκδήλωση αντίθετα έλαβαν μέρος λίγες δεκάδες άνθρωποι και οι ομιλίες μετά βίας μπορούσαν να ακουστούν λόγω των συνθημάτων που φώναζαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν περικυκλώσει το πάρκο. Το πρόγραμμα έληξε περίπου μία ώρα νωρίτερα από το προβλεπόμενο και οι συμμετέχοντες αποχώρησαν συνοδευόμενοι από αστυνομικούς.

Παρά τη μεγάλη αστυνομική δύναμη υπήρξαν αψιμαχίες και περιορισμένης έκτασης επεισόδια, με συνέπεια να συλληφθούν 33 διαδηλωτές.

«Υπήρξε λίγη αντιπαράθεση», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της Αστυνομίας Γουίλιαμ Έβανς, προσθέτοντας ότι το «99,9%» των διαδηλωτών συγκεντρώθηκε για τους «σωστούς λόγους».

Πολλοί από τους συμμετέχοντες στην αντιδιαδήλωση έφεραν αυτοκόλλητα που εικόνιζαν την 32χρονη Χέδερ Χάιερ, η οποία σκοτώθηκε το προηγούμενο Σάββατο στο Σάρλοτσβιλ όταν ένας φερόμενος ακροδεξιός έριξε αυτοκίνητο πάνω στο πλήθος που διαμαρτυρόταν κατά των νεοναζί και των ακροδεξιών.

Παρά την αμφιλεγόμενη στάση του για τις οδομαχίες στην Σάρλοτσβιλ, όπου επέρριψε ευθύνες τόσο στους ακροδεξιούς όσο και στους αντιδιαδηλωτές, ο κ. Τραμπ αυτή τη φορά χαιρέτισε την κινητοποίηση του πλήθους στη Βοστώνη.

«Θέλω να χειροκροτήσω τους πολλούς διαδηλωτές στη Βοστώνη που μίλησαν κατά της μισαλλοδοξίας και του μίσους», έγραψε στο Twitter.
Πηγή: skai.gr