Ισπανία: Διαδήλωση μουσουλμάνων κατά της τρομοκρατίας στη Βαρκελώνη

Ομάδα μουσουλμάνων που ζουν στη Βαρκελώνη συγκεντρώθηκαν το Σάββατο τoν εμπορικό δρόμο Ράμπλα για να διαμαρτυρηθούν για τις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν την Καταλονία.

Την Πέμπτη ένα φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πεζούς, τουρίστες και Καταλανούς πολίτες, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 13 ανθρώπους και να τραυματίσει 130 και πλέον. Ώρες μετά, άλλη μια επίθεση με όχημα σημειώθηκε στην πόλη Καμπρίλς στη νότια Καταλονία, με αποτέλεσμα τον θάνατο μιας γυναίκας.

Τα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές στη σημερινή κινητοποίηση ανέγραφαν συνθήματα όπως «Δεν είμαστε τρομοκράτες», «το Ισλάμ είναι ειρήνη» και «όχι εξ ονόματός μας».

Σημειώνεται ότι ειδικά η κοινότητα των Μαροκινών στην Καταλονία βρίσκεται στο επίκεντρο, μετά την είδηση ότι οι βασικοί πρωταγωνιστές των τρομοκρατικών επιθέσεων σε Βαρκελώνη και Καμπρίλς έχουν Μαροκινές ρίζες.

Ο τουλάχιστον 12μελής πυρήνας που εκτέλεσε τις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις έχει πλέον εξαρθρωθεί εντελώς, όμως οι Αρχές εξακολουθούν να αναζητούν ενεργά τουλάχιστον έναν ύποπτο και πιθανώς ακόμα δύο, δήλωσαν το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας και η Αστυνομία της Καταλονίας.


Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ