Κλείσιμο

Ερντογάν σε Γκάμπριελ: Ποιος είσαι και μιλάς για τον πρόεδρο της Τουρκίας;

Σφοδρή προσωπική επίθεση στον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφότου ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας κατήγγειλε την παρέμβασή του στις γερμανικές βουλευτικές εκλογές.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας συνέστησε το Σάββατο στον σοσιαλδημοκράτη υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να «γνωρίζει τα όριά του», ρωτώντας μάλιστα πόσα χρόνια είναι στην πολιτική για να έχει δικαίωμα να μιλά.

«Δεν έχει κανένα όριο! Ποιος είσαι εσύ για να μιλάς για τον πρόεδρο της Τουρκίας;… Να γνωρίζεις τα όριά σου! Προσπάθησε να μας κάνει μάθημα… Εδώ και πόσο καιρό είσαι πολιτικός; Πόσο χρονών είσαι;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας.

Απευθυνόμενος στα 3 εκατ. Τούρκους που ζουν στη Γερμανία ο Ερντογάν επέμεινε στην καταψήφιση των Χριστιανοδημοκρατών, των Σοσιαλδημοκρατών και των Πράσινων, λέγοντας ότι «πρέπει να τους δώσετε το καλύτερο μήνυμα στην κάλπη, χρησιμοποιώντας την ψήφο σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, είχε χαρακτηρίσει "ασυνήθιστη ανάμιξη" στις υποθέσεις της Γερμανίας τις δηλώσεις του Ερντογάν.

Για "αλαζονική στάση" κατηγόρησε το Βερολίνο ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ μετά τη δριμεία αντίδραση που προκάλεσε η έκκληση του Ταγίπ Ερντογάν προς τους Τούρκους της Γερμανίας να μην ψηφίσουν κανένα από τα δύο κόμματα του κυβερνώντος συνασπισμού, αλλά και τους Πράσινους, στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

"Δεν θα ανεχθούμε κανενός είδους παρεμβάσεις" απάντησε την Παρασκευή η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μέσω του εκπροσώπου της, του Στέφεν Ζάιμπερτ. Ο Μάρτιν Σουλτς, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, είπε ότι ο Τούρκος πρόεδρος "έχει χάσει κάθε μέτρο".

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ