Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι στη Ρωσία

Το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Σουργούτ της κεντρικής Ρωσίας, λίγη ώρα αφότου οι τοπικές Αρχές υποβάθμισαν το ενδεχόμενο τρομοκρατίας.

Η επίθεση διαπράχθηκε από έναν άνδρα ο οποίος μαχαίρωσε και τραυμάτισε επτά περαστικούς σε δρόμο της Σουργούτ, προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά. Προγενέστερος ανεπίσημος απολογισμός έκανε λόγο για οκτώ τραυματίες.

Ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί ως ντόπιος, 24 ετών. Δεν είναι γνωστό πώς μπορεί να συνδέεται με το ISIS.

Η ρωσική Αστυνομία διέρρεε νωρίτερα ότι η τρομοκρατία δεν είναι το κυρίαρχο σενάριο κι ότι ο δράστης ενδέχεται να είναι ψυχασθενής, με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών να ανακοινώνει στη συνέχεια πως το σενάριο της ψυχασθένειας ερευνάται.

Το ΥΠΕΣ προσθέτει ότι ο άνδρας αντιστάθηκε βίαια στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον συλλάβουν και για αυτό το λόγο πυροβολήθηκε.

Οι τζιχαντιστές τείνουν να αναλαμβάνουν την ευθύνη ακόμα και για επιθέσεις με τις οποίες δεν φαίνεται να έχουν σχέση. Σημειώνεται πάντως ότι χιλιάδες κάτοικοι της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, κυρίως μουσουλμάνοι από τις νότιες Σοσιαλιστικές Δημοκρατίες, έχουν μεταβεί στη Μέση Ανατολή την τελευταία τριετία ώστε να πολεμήσουν στις τάξεις ισλαμιστικών οργανώσεων.

Το ISIS έχει επίσης αναλάβει την ευθύνη και για τις δύο τρομοκρατικές ενέργειες στην Καταλονία της Ισπανίας, που στοίχισαν τη ζωή σε 14 ανθρώπους, αν και δεν έχει δώσει πραγματικά στοιχεία που να αποδεικνύουν τη σύνδεσή του με τους δράστες.
Πηγή: skai.gr