Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη και για τη δεύτερη επίθεση στην Καταλονία

Την ευθύνη και για τη δεύτερη τρομοκρατική επίθεση των τελευταίων 48 ωρών στην Καταλονία, στην παραθεριστική πόλη Καμπρίλς, ανέλαβε το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, όπως μεταδίδει η αμερικανική υπηρεσία SITE που παρακολουθεί την προπαγάνδα των τζιχαντιστών το διαδίκτυο.

Με νέο τηλεγράφημα του προπαγανδιστικού πρακτορείου του, του Amaq, το ISIS ισχυρίζεται ότι στα δύο χτυπήματα σε Βαρκελώνη και Καμπρίλς σκότωσε και τραυμάτισε τουλάχιστον 120 «Σταυροφόρους» και Εβραίους.

Έως τώρα οι ισπανικές Αρχές δεν έχουν παρουσιάσει κανένα στοιχείο που να συνδέει το ISIS με τα δύο χτυπήματα. Οι δύο επιθέσεις πάντως φαίνεται να διαπράχθηκαν από τον ίδιο πυρήνα νεαρών ισλαμιστών.

Η επίθεση στην Καμπρίλς διαπράχθηκε από πέντε τρομοκράτες οι οποίοι έριξαν το όχημά τους σε πεζούς και τραυμάτισαν θανάσιμα μία γυναίκα, προτού το ΙΧ ανατραπεί. Στη συνέχεια σκοτώθηκαν από αστυνομικά πυρά.

Στο αυτοκίνητο βρέθηκε ένα τσεκούρι και μαχαίρια. Οι πέντε τρομοκράτες ήταν επίσης ζωσμένοι με ψεύτικα εκρηκτικά.

Πέραν της νεκρής γυναίκας, τραυματίστηκαν πέντε ακόμα πολίτες και ένας αστυνομικός. Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης της Καταλονίας, πέντε άτομα παραμένουν νοσηλευόμενα, εκ των οποίων το ένα βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Από την επίθεση στη Βαρκελώνη σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 130. Νοσηλευόμενοι παραμένουν 50 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 12 βρίσκονται και κρίσιμη κατάσταση.

Νεκροί και τραυματίες είναι από 35 εθνικότητες.
Πηγή: skai.gr