Τραμπ: Η ισλαμική τρομοκρατία πρέπει να σταματήσει με όποιο μέσο χρειαστεί

Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαμήνυσε σήμερα πως «η ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία» πρέπει να σταματήσει «με όποια μέσα χρειαστεί», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει ποιες ακριβώς μεθόδους εννοεί με αυτό.

«Η ισλαμική τρομοκρατία πρέπει να σταματήσει με όποια μέσα χρειαστεί! Τα δικαστήρια πρέπει να μας δώσουν πίσω τα δικαιώματά μας στην προστασία. Πρέπει να είμαστε σκληροί», έγραψε στο Twitter o Τραμπ.

Τουλάχιστον ένας Αμερικανός σκοτώθηκε από τις επιθέσεις στη Βαρκελόνη και την Καμπρίλς, στην Ισπανία, ανακοίνωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον.

Η αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να επιβεβαιώσει «τον θάνατο ενός αμερικανού πολίτη», δήλωσε ο Τίλερσον στο προοίμιο μιας ομιλίας στην Ουάσινγκτον.

Είπε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να εργάζονται προκειμένου να εξακριβώσουν αν και άλλοι Αμερικανοί περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών από τη διπλή τζιχαντιστική επίθεση που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 14 ανθρώπων και τον τραυματισμό 130.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες» όλων των θυμάτων, πρόσθεσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Τα θύματα των επιθέσεων στην Καταλονία προέρχονται από τουλάχιστον 35 χώρες, σύμφωνα με «προσωρινό» απολογισμό της καταλανικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας. Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν την Πέμπτη στη Βαρκελόνη σε μια πολύ τουριστική λεωφόρο και άλλος ένας (μία γυναίκα) μερικές ώρες αργότερα στο παραθαλάσσιο θέρετρο Καμπρίλς.
Πηγή: skai.gr