Φινλανδία: Ένας νεκρός από τις επιθέσεις με μαχαίρι στην πόλη Τούρκου

Ένας νεκρός και οχτώ τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός από τις επιθέσεις άγνωστου, μέχρι στιγμής, δράστη σε ανύποπτους πολίτες στην πόλη Τούρκου της νοτιοδυτικής Φινλανδίας. Ο δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι σε ανύποπτους περαστικούς.

Τις πληροφορίες
για τον νεκρό επιβεβαίωσε στο αμερικανικό δίκτυο ABC επιθεωρητής της φινλανδικής αστυνομίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mirror ο δράστης φώναζε «ο Θεός είναι μεγάλος».



Ο δράστης έχει συλληφθεί αφού πυροβολήθηκε από αστυνομικούς στο πόδι και βρίσκεται υπό κράτηση ενώ οι αρχές διεξάγουν έρευνες για άλλους πιθανούς υπόπτους. 

Σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της φινλανδικής εφημερίδας Turun Sanomat διακρίνεται ο νεκρός, πεσμένος στο έδαφος, καλυμμένος με ένα λευκό σεντόνι.

Η φινλανδική αστυνομία ζητεί από τους πολίτες να μείνουν μακριά από το κέντρο της πόλης. 

https://twitter.com/jatrius/status/898540270559543296

Μάρτυρες αναφέρουν ότι άκουσαν ένα ή περισσότερους πυροβολισμούς, και είδαν τουλάχιστον ένα άτομο βρίσκεται στο έδαφος χωρίς να  κινείται.

Η αστυνομία διεξήγαγε την επιχείρηση στο κέντρο της Τούρκου το απόγευμα της Παρασκευής στην πλατεία Puutori-Market μετά από αναφορές ότι ένα -ή δύο- άτομα μαχαίρωναν πολίτες αδιακρίτως.



Περίπου στις 4.40 το απόγευμα (τοπική ώρα), η αστυνομία ανακοίνωσε μέσω του Twitter: «Πολλοί άνθρωποι μαχαιρώθηκαν στο κεντρικό Τούρκου και οι άνθρωποι καλούνται να αποφύγουν το κέντρο της πόλης».



Οι αρχές έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι όπως και στο σιδηροδρομικό δίκτυο. 






Πηγή: skai.gr