Κλείσιμο

Στους 14 αυξήθηκαν οι νεκροί από τα δύο τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ισπανία

Στους 14 ανέρχονται, σύμφωνα με το νεότερο επίσημο απολογισμό, οι νεκροί από τις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη και την παραθεριστική κωμόπολη Καμπρίλς στην Ισπανία.

Ο απολογισμός αυξήθηκε αφού μία γυναίκα που είχε τραυματιστεί στην Καμπρίλς υπέκυψε στα τραύματά της, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Καταλονίας.

Τα υπόλοιπα 13 θύματα έχασαν τη ζωή τους στη Βαρκελώνη, όταν φορτηγάκι εισέβαλε στον πεζόδρομο Λας Ράμπλας, στην κατάμεστη τουριστική καρδιά της πόλης, και παρέσυρε δεκάδες ανθρώπους στο πέρασμά του.

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Αρχές για τη σύλληψη του οδηγού το οχήματος, που διέφυγε πεζός από το σημείο. Σύμφωνα με διαρροές σε ισπανικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τον 18χρονο Μούσα Ουκαμπίρ, που φαίνεται να είναι ο αδελφός του ανθρώπου που κρατήθηκε χθες καθώς τα έγγραφά του είχαν χρησιμοποιηθεί για την ενοικίαση του βαν.

Τις πρώτες πρωινές ώρες η Αστυνομία απέτρεψε δεύτερο χτύπημα στην παραλιακή πόλη Καμπρίλς, νότια της Βαρκελώνης, με συνέπεια να σκοτωθούν πέντε επίδοξοι τρομοκράτες αλλά και μία γυναίκα.

Μολονότι οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό είναι ασαφείς, τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι δράστες αρνήθηκαν να σταματήσουν το όχημά τους σε σημείο ελέγχου και στη συνέχεια προσπάθησαν χτυπήσουν όποιον πεζό μπορούσαν. Το όχημά εν τέλει ανατράπηκε και οι επιβαίνοντες σκοτώθηκαν από αστυνομικούς.

Οι δράστες ήταν ζωσμένοι με ψεύτικα εκρηκτικά, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Καταλονίας, ενώ τουλάχιστον ένας εξ αυτών ήταν οπλισμένος με μαχαίρι και αποπειράθηκε να επιτεθεί σε πεζούς.

Πέραν της νεκρής γυναίκας, οι δράστες πρόλαβαν να τραυματίσουν ακόμα πέντε πολίτες κι έναν αστυνομικό.

Οι νεκροί και οι τραυματίες των δύο επιθέσεων ανήκουν σε 34 διαφορετικές εθνικότητες, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τις καταλανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.
Πηγή: skai.gr