Η Ισπανία απέτρεψε νέα επίθεση, πέντε τρομοκράτες νεκροί (upd - video)

Πέντε επίδοξοι τρομοκράτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στην παραθεριστική κωμόπολη Καμπρίλς, περίπου 100 χιλιόμετρα νότια της Βαρκελώνης, σύμφωνα με την ισπανική Αστυνομία.

Μολονότι οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα η επιχείρηση είναι ασαφείς, τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι δράστες αρνήθηκαν να σταματήσουν το όχημά τους σε σημείο ελέγχου και στη συνέχεια προσπάθησαν να διαφύγουν χτυπώντας όποιον πεζό μπορούσαν. Το όχημά τους εν τέλει ανατράπηκε και οι επιβαίνοντες εξουδετερώθηκαν από αστυνομικούς.

Έξι πολίτες κι ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν. Ένας εξ αυτών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και δύο σε σοβαρή.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι οι δράστες έφεραν γιλέκα με εκρηκτικά. Πυροτεχνουργοί προέβησαν σε σειρά ελεγχόμενων εκρήξεων.

Η Αστυνομία εκτιμά πως η επιχείρηση στην Καμπρίλς συνδέεται άμεσα με το τρομοκρατικό χτύπημα στην Βαρκελώνη, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 13 ανθρώπους. Δεν είναι ωστόσο σαφές ένα ένας από τους πέντε νεκρούς τρομοκράτες ήταν ο οδηγός του βαν που πραγματοποίησε το χτύπημα στη Βαρκελώνη.





Μέσω Twitter, οι καταλανικές υπηρεσίες επειγόντων περιστατικών τόνισαν πως οι κάτοικοι του Καμπρίλς, που είναι παραθαλάσσιος οικισμός, θα πρέπει να «μείνουν σπίτι και ασφαλείς».



Η καταλανική εφημερίδα La Vanguardia δημοσίευσε τα ξημερώματα φωτογραφίες δύο ατόμων νεκρών από πυρά αστυνομικών.

Δείτε το βίντεο την ώρα που οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν πυρ κατά τζιχαντιστών 


Πηγή: skai.gr