Διεθνής καταδίκη για την πολύνεκρη επίθεση στη Βαρκελώνη

Τη διεθνή καταδίκη και κατακραυγή  προκάλεσε η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη.

Ενδεικτικά, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ καταδίκασε σε ανάρτησή του στο Twitter την τρομοκρατική επίθεση, και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να συνδράμει τις αρχές της Ισπανίας.

Από την πλευρά του, ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε μέσω Twitter την «αλληλεγγύη της Γαλλίας στα θύματα της τραγικής επίθεσης στη Βαρκελώνη», στην Ισπανία. «Παραμένουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας μετά την επίθεση αυτή, η οποία σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό της καταλανικής κυβέρνησης στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους και είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον πενήντα, εκ των οποίων 10 σοβαρά.

Τ α συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, στον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι και στον ισπανικό λαό, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη.

«Με μεγάλη θλίψη και αγωνία πληροφορήθηκα την τρομοκρατική επίθεση που έπληξε την καρδιά της Βαρκελώνης σήμερα το απόγευμα. Στέλνω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων, καθώς και στον πρωθυπουργό Ραχόι και τον λαό της Ισπανίας. Οι σκέψεις μου είναι με τους ανθρώπους της Βαρκελώνης» τονίζει ο πρόεδρος της Κομισιόν, και προσθέτει:

«Η σκέψη μου βρίσκεται ιδιαίτερα στους ηρωικούς ανθρώπους που έτρεξαν προς τον κίνδυνο να βοηθήσουν τους άλλους και στις δυνάμεις ασφαλείας που εργάζονται για να κρατήσουν τον κόσμο ασφαλή. Η Επιτροπή είναι πλήρως στη διάθεση των ισπανικών αρχών για κάθε αναγκαία βοήθεια. Αυτή η δειλή επίθεση σκόπιμα στοχεύει εκείνους που απολαμβάνουν τη ζωή και μοιράζονται χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους. Ποτέ δεν θα φοβηθούμε από μια τέτοια βαρβαρότητα».
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ