Υπουργείο Εξωτερικών: Μία Ελληνίδα τραυματίας στη Βαρκελώνη

Τρία μέλη μιας τετραμελούς ελληνική οικογένειας που βρισκόταν στην Βαρκελώνη, έχουν τραυματιστεί από την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην κεντρική λεωφόρο Λα Ράμπλα νωρίτερα το απόγευμα, όπως επιβεβαίωσε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η γραμματέας του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στην καταλανική πόλη Θεώνη Ζησιμοπούλου. Μια Ελληνίδα τραυματία επιβεβαιώνει πάντως μέχρι στιγμής το υπουργείο Εξωτερικών. 

Η κ. Ζησιμοπούλου ανέφερε ότι ο πατέρας της οικογένειας επικοινώνησε με το ελληνικό προξενείο, και ενημέρωσε ότι στην τρομοκρατική επίθεση τραυματίστηκαν η σύζυγος και τα δυο του παιδιά, με την σύζυγό του να είναι πιο σοβαρά, ενώ αντίθετα ελαφρότερα τραύματα φέρουν τα δυο παιδιά.

«Ο πατέρας είναι καλά, η μητέρα και τα δύο παιδιά έχουν τραυματιστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά, η κ. Ζησιμοπούλου, και σημείωσε πως ακόμη είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε αν υπάρχουν τυχόν άλλοι Έλληνες μεταξύ των τραυματιών.

«Ο πατέρας ήταν πολύ ταραγμένος» πρόσθεσε. Σύμφωνα με την κ. Ζησιμοπούλου, αυτή την εποχή δεν υπάρχουν πολλά γκρουπ Ελλήνων τουριστών στη Βαρκελώνη. «Τα γκρουπ είναι συνήθως τον χειμώνα, αυτή την εποχή ταξιδεύουν κυρίως μεμονωμένες οικογένειες ή νέα άτομα» είπε.

H ανακοίνωση του ΥΠΕΞ 

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε προ ολίγου στη Βαρκελώνη.

»Η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μαδρίτη και το προσωπικό του άμισθου Προξενείου μας στη Βαρκελώνη είναι σε διαρκή επαφή με τις Ισπανικές Αρχές και μεριμνούν για την παροχή προξενικής αρωγής. Σύμφωνα με τις, μέχρι στιγμής, επίσημες πληροφορίες των ισπανικών Αρχών υπάρχει, μεταξύ των τραυματιών μία Ελληνίδα πολίτης».



Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ