Βαρκελώνη: 13 νεκροί και 80 τραυματίες, οι 15 σε κρίσιμη κατάσταση

Δεκατρείς νεκροί και 80 τραυματίες, οι 15 εξ αυτών σε κρίσιμη κατάσταση με μια Ελληνίδα επιβεβαιωμένη τραυματία, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από βαν που σάρωσε πεζούς στον πεζόδρομο της Ράμπλα. Μια από τους νεκρούς έχει Βελγική υπηκοότητα. 

Ο οδηγός του λευκού βαν, εγκατέλειψε το όχημα αμέσως μετά το περιστατικό και τράπηκε σε φυγή. Οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών της Καταλονίας ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξή Τύπου ότι η αστυνομία έχει συλλάβει δύο υπόπτους, ενώ τα ισπανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για τρίτο δράστη, που είναι νεκρός. 

Σημειώνεται ότι την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος.



Ο συλληφθείς είναι ο Ντρις Ουκαμπίρ Σοπρανό, κάτοικος του Ριπόλ, που είχε νοικιάσει το βαν με το οποίο έγινε η επίθεση στους πεζούς. Ο ύποπτος κατάγεται από το Μαρόκο, και έχει ποινικό μητρώο.


El perfil de Facebook de uno de los implicados en el ataque en Barcelona.

Για την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Ντρις Ουκαμπίρ ήταν και ο οδηγός του βαν. 


Ο Ντρις Ουκαμπίρ





Η CIA είχε προειδοποιήσει τις ισπανικές αρχές

Το έντυπο El Periodico τόνισε πως η CIA είχε προειδοποιήσει τις ισπανικές αρχές για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα, εδώ και τουλάχιστον δύο μήνες. Είχαν ακολουθήσει αρκετές συλλήψεις. 




Οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Καταλονίας έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία, που ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν την ευρύτερη περιοχή.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών έχουν ήδη ζητήσει να κλείσουν προληπτικά οι κοντινοί σταθμοί τόσο του υπόγειου όσο και του επίγειου σιδηρόδρομου.

Πηγή: skai.gr