Οι γιοί της Νταϊάνα μιλούν για τις ημέρες μετά τον θάνατό της

Ο Δούκας του Κέμπριτζ Γουίλιαμ αποκαλύπτει για πρώτη φορά σε ένα νέο ντοκιμαντέρ πώς ένιωθε την παρουσία της μητέρας του πριγκίπισσας Νταϊάνα στο πλάι του ενώ περπατούσε πίσω από το φέρετρό της την ημέρα της κηδείας της.

Αυτή και άλλες ανάλογες προσωπικές εκμυστηρεύσεις του πρίγκιπα Γουίλιαμ περιλαμβάνονται στο ντοκιμαντέρ του BBC «Νταϊάνα, 7 Ημέρες» που θα προβληθεί στις 27 Αυγούστου.

Είναι το τελευταίο από μία σειρά ντοκιμαντέρ που προβάλλονται στη Βρετανία με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από το θάνατο της «αγαπημένης πριγκίπισσας» των Βρετανών στις 31 Αυγούστου.

Είχε προηγηθεί το αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ του Channel 4 με την ίδια την Νταϊάνα να εκμυστηρεύεται στην κάμερα προσωπικές της στιγμές και σκέψεις και με έντονες επικρίσεις για τη συμπεριφορά του πρίγκιπα Καρόλου και της τότε ερωμένης του Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς απέναντί της.

Σε άλλο ντοκιμαντέρ, του ITV, τα παιδιά της πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι εμφανίζονταν για πρώτη φορά να μιλούν ανοιχτά για τη σχέση τους με τη μητέρα τους, κοιτάζοντας μεταξύ άλλων φωτογραφίες από το προσωπικό της άλμπουμ.

Στο νέο ντοκιμαντέρ, που επικεντρώνεται στην εβδομάδα μετά από το θάνατο της Νταϊάνα, ο Γουίλιαμ λέει για την παρουσία του στην πομπή πίσω από το φέρετρο της μητέρας του σε ηλικία 15 ετών: «Ήταν ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που έχω κάνει ποτέ, το να περπατήσω εκεί. Αισθανόμουν ότι σχεδόν περπατούσε μαζί μας πλάι μας για να μας κάνει να αντέξουμε».

Ο 12χρονος τότε Χάρι θυμάται ότι τον παρηγορούσαν πολίτες των οποίων «τα χέρια ήταν υγρά από τα δάκρυα που μόλις είχαν σκουπίσει».

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις με ανθρώπους που βρίσκονταν στο επίκεντρο των αποφάσεων τις πρώτες ημέρες μετά από το δυστύχημα της Νταϊάνα, όπως τα παιδιά και τα αδέρφια της, μέλη του βασιλικού οικοκυριού και ο πρώην Πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ.

Οι νέες εκμυστηρεύσεις του Γουίλιαμ για θέματα προσωπικά και ευαίσθητα εκλαμβάνονται στη Βρετανία ως περαιτέρω απόδειξη ότι ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής του θρόνου πρίγκιπας προσπαθεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση στην εκστρατεία του να ενθαρρύνει όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας να μιλήσουν για αυτά ώστε να τα διαχειριστούν καλύτερα.

Πρόσφατο ντοκιμαντέρ του Channel 5 έχει αποκαλύψει ότι ο Γουίλιαμ αρνείτο μέχρι την τελευταία στιγμή να συνοδεύσει το φέρετρο της μητέρας του μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων ανθρώπων παρά τη βούληση του πατέρα του, για να πειστεί λίγο πριν την έναρξη της τελετής από τον παππού του Δούκα του Εδιμβούργου Φίλιππο.

Εξάλλου, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Newsweek ο πρίγκιπας Χάρι είχε πει αναφερόμενος στο ότι υποχρεώθηκε να συνοδεύσει το φέρετρο της μητέρας του σε εκείνη τη νεκρική πομπή ότι «από κανένα παιδί δε θα έπρεπε να ζητείται να κάνει κάτι τέτοιο, υπό καμία συνθήκη».
Πηγή: skai.gr