Κλείσιμο

Ινδία: Γέννησε το δεκάχρονο κοριτσάκι που είχε πέσει θύμα βιασμού

Μητέρα έγινε το 10χρονο κοριτσάκι στην Ινδία που είχε μείνει έγκυος αφού, σύμφωνα με καταγγελίες, είχε πέσει θύμα βιασμού από τον θείο του.

Η ανήλικη μητέρα είναι σε σταθερή κατάσταση ενώ το νεογνό είναι υγιείς αλλά ελαφρώς λιποβαρές, όπως μεταδίδει το ινδικό πρακτορείο Press Trust of India.

Η 10χρονη ουδέποτε πληροφορήθηκε ότι ήταν έγκυος, καθώς οι γονείς της προτίμησαν να της πουν ότι είχε μία πέτρα στο στομάχι κι έπρεπε να εγχειριστεί. Γέννησε με καισαρική τομή και το νεογνό μεταφέρθηκε σε ξεχωριστό θάλαμο του νοσοκομείου. Ο πατέρας της 10χρονης έχει ζητήσει το μωρό να δοθεί άμεσα προς υιοθεσία.

Η υπόθεση της 10χρονης προσέλκυσε διεθνή προσοχή διότι οι γονείς της έφτασαν έως και στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας άδεια για τερματισμό της εγκυμοσύνης. Το αίτημά τους όμως απορρίφθηκε καθώς η κόρη τους βρισκόταν σε προχωρημένη φάση της κύησης και τυχόν άμβλωση θα έθετε σε κίνδυνο της ζωή της.

Η ινδική νομοθεσία δεν επιτρέπει τις αμβλώσεις μετά την 20η εβδομάδα εγκυμοσύνης, αν και εξαιρέσεις μπορούν να γίνουν με δικαστική άδεια, εφόσον συντρέχουν λόγοι υγείας.

Οι γονείς ανακάλυψαν πως η 10χρονη ήταν σε ενδιαφέρουσα σε προχωρημένο στάδιο της εγκυμοσύνης, αφότου η κόρη τους παραπονέθηκε για στομαχόπονο.

Ο θείος που φέρεται να βίαζε το κοριτσάκι έχει συλληφθεί.

Τα έξοδα για τη νοσηλεία της 10χρονης τα έχει αναλάβει η τοπική αυτοδιοίκηση της γενέτειράς της, της πόλης Σαντιγκάρ.
Πηγή: skai.gr