Κλείσιμο

Παραιτήθηκε η βουλευτής των εργατικών Σάρα Τσάμπιον

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βρετανία μετά τη δημοσίευση άρθρου της Σάρα Τσάμπιον την περασμένη Παρασκευή στην εφημερίδα Sun.

Στο συγκεκριμένο άρθρο η βουλευτής των Εργατικών αναφέρει: «Η Βρετανία έχει πρόβλημα με τους Πακιστανούς βρετανικής υπηκοότητας οι οποίοι βιάζουν και εκμεταλλεύονται νεαρά κορίτσια».

Η συγκεκριμένη φράση φαίνεται πως εξόργισε την κοινή γνώμη με τα ΜΜΕ και τις οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Μεγάλη Βρετανία να κάνουν ανοιχτά λόγο για «ανεπίτρεπτο ρατσιστικό παραλήρημα» από την πλευρά της βουλευτού.

Η βουλευτής αρχικά με γραπτή της τοποθέτηση κράτησε αποστάσεις από το άρθρο τονίζοντας πως σε καμία περίπτωση δεν έγραψε ποτέ κάτι τέτοιο και το κείμενο έχει παραποιηθεί από την εφημερίδα. Άμεση ήταν η αντίδραση από την πλευρά της συντακτικής ομάδας της Sun η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει «δεν έχουμε αλλάξει το παραμικρό στο κείμενο της Σάρα Τσάμπιον. Όλα τα στοιχεία είναι στη διάθεση των αρχών».

Μετά από όλα αυτά η Σάρα Τσάμπιον υπέβαλλε την παραίτησή της η οποία και έγινε αποδεκτή από τον Τζέρεμι Κόρμπιν ο οποίος σημείωσε: «Έκανα αποδεκτή την παραίτηση της Σάρα Τσάμπιον και την ευχαρίστησα για όσα προσέφερε στην σκιώδη κυβέρνηση των Εργατικών. Ελπίζω να έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί της στο μέλλον».

Από την πλευρά της η βουλευτής σε γραπτή της ανακοίνωση αναφέρει: «Απολογούμαι για την προσβολή που προκάλεσε η φτωχή επιλογή λέξεων στο άρθρο μου στην εφημερίδα Sun την περασμένη Παρασκευή. Υποβάλλω την παραίτησή μου από την θέση της σκιώδους γραμματέως για ζητήματα Γυναικών και Ισότητας».
Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης