ΛεΜπρόν Τζέιμς: Ο Τραμπ επανέφερε στη μόδα το ρατσιστικό μίσος

Ο «αστέρας» του NBA, ΛεΜπρόν Τζέιμς, κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ πως «επανέφερε στη μόδα» το ρατσιστικό μίσος. Ο μπασκετμπολίστας έδωσε τη δική του απάντηση στον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ που, σχολιάζοντας τις αιματηρές ταραχές στο Σάρλοτσβιλ, που είχε κάνει λόγο για πρόκληση βίας από «πολλές πλευρές».

«Πάντοτε υπήρχε ρατσιστικό μίσος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ξέρουμε. Αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ το επανέφερε στη μόδα!», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο αρχηγός των Cleveland Cavaliers.

Λίγα λεπτά πριν, ο Τραμπ απέδιδε την ευθύνη για τις βίαιες ταραχές ανάμεσα σε νεοναζιστές, ρατσιστές διαδηλωτές και αντιδιαδηλωτές «και στις δύο πλευρές», κερδίζοντας τα συγχαρητήρια του περιώνυμου πρώην αρχηγού της Κου Κλουξ Κλαν Ντέιβιντ Ντιουκ.

Το βράδυ, παίρνοντας τον λόγο στο Ίδρυμά του στο Σαντάσκι του Οχάιο, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς επέκρινε και πάλι με δριμύτητα τον Τραμπ: «Δεν είναι ο τύπος που υποτίθεται ότι είναι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που πρέπει να κινητοποιηθεί, αλλά εμείς», συνέχισε ο άσος των Cleveland Cavaliers: «Εμείς πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Από τα παιδιά μέχρι τους ενήλικες. Εμείς οφείλουμε να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να αναρωτηθούμε "πως μπορούμε να βελτιωθούμε ώστε για να βοηθήσουμε στην αλλαγή;" ».

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ένας από τους μεγαλύτερους μπασκετμπολίστες του πλανήτη συνηθίζει να δημοσιοποιεί τις πολιτικές του θέσεις. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είχε υποστηρίξει τη δημοκρατική αντίπαλο του Τραμπ, Χίλαρι Κλίντον.
Πηγή: skai.gr