Σέσιονς: Εσωτερική τρομοκρατία η επίθεση με αυτοκίνητο στο Σάρλτοτσβιλ

«Εσωτερική τρομοκρατία» χαρακτήρισε τη Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς την επίθεση με αυτοκίνητο στο Σάρλτοτσβιλ της Βιρτζίνια, με μια γυναίκα νεκρή.

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο ABC ο Σέσιονς υπερασπίστηκε τον Τραμπ για τη σφοδρή κριτική που δέχθηκε για το γεγονός ότι το Σάββατο δεν καταδίκασε συγκεκριμένα τους ακροδεξιούς, αλλά γενικότερα της εκφάνσεις βίας και μισαλλοδοξίας.

«Έκανε μια πολύ ισχυρή δήλωση που έρχεται σε άμεση αντίθεση με την ιδεολογία του μίσους και της βίας» επέμεινε ο αμερικανός υπουργός. «Είμαι σίγουρος ότι θα μιλήσει και πάλι για αυτό το θέμα» τόνισε.

Όσον αφορά την κριτική του Τραμπ για τον ίδιο, ο αμερικανός υπουργός είπε ότι «έχει το δικαίωμα να επιπλήξει τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου αν δεν είναι ικανοποιημένος με αυτά».

Οι ΗΠΑ «δεν ανέχονται το μίσος και τη βία» των ακροδεξιών, δήλωσε νωρίτερα από την πλευρά του ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, στον απόηχο της συγκέντρωσης ακροδεξιών που οδήγησε στα βίαια επεισόδια στο Σάρλοτσβιλ. Να σημειωθεί ότι τη στάση των ακροδεξιών καταδίκασε και η κόρη του Τραμπ Ιβάνκα.
Πηγή: skai.gr