Βρετανία: Αποκάλυψη σπείρας σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών

Στην καταδίκη, ή τουλάχιστον ομολογία ενοχής, 17 ανδρών και μίας γυναίκας για τη λειτουργία ενός δικτύου σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης νεαρών γυναικών, κυρίως ανηλίκων, κατέληξε μια σειρά δικών στο Νιούκαστλ της Βρετανίας.

Στους καταδικασθέντες επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης που συνολικά ξεπερνούν τα 300 χρόνια για κατηγορίες βιασμού, προμήθειας ναρκωτικών και εκπόρνευσης.

Οι δίκες, που μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν να δημοσιοποιηθούν, ήταν το αποτέλεσμα μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Άσυλο».

Συνολικά 278 θύματα κατέθεσαν στην αστυνομία, η οποία ανακοίνωσε ότι οι δράστες έπειθαν κοπέλες, ηλικίας ακόμα και 14 ετών, να πηγαίνουν μαζί τους σε πάρτι-παγίδες και στη συνέχεια τους έδιναν ναρκωτικά και αλκοόλ. Τέλος, τις παρότρυναν ή τις υποχρέωναν σε σεξουαλικές πράξεις.

First row: Nashir Uddin, Taherul Alam, Mohammed Hassan Ali, Mohammed Azram, Monjur Choudhury, Saiful Islam. Second row: Abdulhamid Minoyee, Jahanger Zaman, Mohibur Rahman, Prabhat Nelli, Nadeem Aslam, Eisa Mousavi. Third row: Habibur Rahim, Badrul Hussain, Carolann Gallon, Abdul Sabe, Redwan Siddquee, Yassar Hussain

Οι δράστες είναι καταγωγής από το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, την Ινδία, το Ιράκ, το Ιράν και την Τουρκία, κατά βάση γεννημένοι στο Νιούκαστλ και μέλη των αντίστοιχων εθνικών κοινοτήτων της πόλης.

Αντιδράσεις ωστόσο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι στο πλαίσιο της επιχείρησης η αστυνομία πλήρωσε 10.000 λίρες σε καταδικασθέντα παιδεραστή για να λειτουργήσει ως πληροφοριοδότης παρακολουθώντας από κοντά το τι συνέβαινε στα πάρτι.

Ο συγκεκριμένος πληροφοριοδότης συνελήφθη μετά από την πρόσληψή του από την αστυνομία μετά από καταγγελία μίας εφήβου για ανήθικη πρόταση που της απηύθυνε, ωστόσο δεν απαγγέλθηκαν σε βάρος του σχετικές κατηγορίες.

Καταθέτοντας δε στο δικαστήριο, ο πληροφοριοδότης που είναι γνωστός μόνο ως XΥ κατηγόρησε την αστυνομία για ρατσιστική συμπεριφορά και ότι του ζήτησε να τοποθετήσει ναρκωτικά ώστε να ενοχοποιηθούν οι κατηγορούμενοι. Η αστυνομία απέρριψε αυτές τις καταγγελίες ως αναξιόπιστες και αναληθείς.

Πηγή: skai.gr