Διάσκεψη ΗΠΑ - Ιαπωνίας για τη Β. Κορέα

Η Ουάσινγκτον θα φιλοξενήσει δάσκεψη ΗΠΑ - Ιαπωνίας σε επίπεδο υπουργών στις 17 Αυγούστου, τη στιγμή που η αμερικανική κυβέρνηση επιδιώκει να εντίνει τις πιέσεις εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας, με στόχο την αναχαίτιση των πυρηνικών φιλοδοξιών της Βόρειας Κορέας.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον και ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις θα υποδεχθούν τους ομολόγους τους από την ΙαπωνίαΤάρο Κόνο και Ιτσουνόρι Ονοντέρα αντίστοιχα.

Η διάσκεψη θα επικεντρωθεί «στον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία μπορούν να συντονίσουν την απάντησή τους ενώπιον των εξελίξεων στο θέμα της ασφάλειας σε περιφερειακό επίπεδο και να ενισχύσουν τη διμερή συνεργασία τους σε θέματα ασφαλείας και άμυνας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σε τηλεφωνική τους επικοινωνία στα τέλη Ιουλίου, στον απόηχο της εκτόξευσης του νέου διηπειρωτικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε είχαν από κοινού επισημάνει ότι «η Βόρεια Κορέα αντιπροσωπεύει μια άμεση, σοβαρή και ολοένα κι αυξανόμενη απειλή».
Πηγή: skai.gr