Ερντογάν: «Μύγες» YPG και PKK - Δεν θα τους αφήσουμε στην ησυχία τους

Eπίθεση στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) και στις Κουρδικές Λαϊκές Μονάδες Προστασίας (ΥΡG) εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη είναι σε πλήρη εξέλιξη.

«Δεν θα αφήσουμε καμία αποσχιστική οργάνωση στην ησυχία της τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία» δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας το Σάββατο στην κωμόπολη Μαλάτια, με αφορμή τις βάσεις που διατηρούν σε Ιράκ και Συρία το YPG και ΡΚΚ. «Γνωρίζουμε ότι αν δεν αποστραγγίσουμε το βάλτο, δεν μπορούμε να απαλλαγούμε από μύγες» δήλωσε δε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Αναλυτές στη γείτονα, εκτιμούν ότι οι ριζικές αλλαγές στις οποίες προέβη ο Ερντογάν στα ανώτατα κλιμάκια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, αφορούν σε μεγάλο βαθμό και στην αποτελεσματικότερη στρατιωτική αντιμετώπιση του ΥΡG, το οποίο πάντως απορρίπτει τις κατηγορίες της Άγκυρας για σχέσεις με Κούρδους που δρουν στην Τουρκία και επιθυμούν ανεξάρτητο Κουρδιστάν σε τουρκικά εδάφη.

Ο τουρκικός στρατός έχει προβεί σε εκτεταμένες επιχειρήσεις στη Βόρεια Συρία στο πλαίσιο της Ασπίδας του Ευφράτη, τόσο κατά του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους όσο και κατά των Κούρδων ανταρτών.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγόρησε τη Δευτέρα τη Γερμανία ότι προσφέρει βοήθεια σε τρομοκράτες, καθώς δεν έχει δώσει απαντήσεις για κανέναν από τους χιλιάδες φακέλους που έχει αποστείλει η τουρκική κυβέρνηση στις γερμανικές αρχές και δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα της Άγκυρας για την έκδοση υπόπτων που βρίσκονται στο στόχαστρο των τουρκικών αρχών.
Πηγή: skai.gr