Η Μέρκελ διαβεβαιώνει ότι δεν επηρεάζεται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες

Απορρίπτει δια της εκπροσώπου της η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τις εικασίες ότι το γραφείο της επηρεάζεται από τις μεγάλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

«Δεν έχει υπάρξει ούτε μία περίσταση όπου το προσχέδιο κάποιας ομιλίας να υποβλήθηκε σε σώματα εκτός [κυβέρνησης] για επιθεώρηση», δήλωσε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της κ. Μέρκελ, Ουλρίκε Ντέμερ, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Η πολιτική επιρροή των γερμανική αυτοκινητοβιομηχανιών έχει αρχίσει να αναδεικνύεται σε θέμα ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου. Αιτία είναι δημοσιεύματα που θέλουν τον Σοσιαλδημοκράτη επικεφαλής της κυβέρνησης της Κάτω Σαξονίας να συνεννοήθηκε με τη Volkswagen προκειμένου να χαμηλώσει τους τόνους σε ομιλία που εκφώνησε σχετικά με το πολύκροτο σκάνδαλο εκπομπών ρύπων.

Η κυβέρνηση της Κάτω Σαξονίας είναι μεγαλομέτοχος της Volkswagen – η οποία εδρεύει στο κρατίδιο – και κατέχει θέση στη διοίκηση της εταιρείας.

Η εκπρόσωπος της κ. Μέρκελ σημείωσε ότι η καγκελαρία λαμβάνει καθημερινά σχόλια από επιχειρήσεις και κλαδικές οργανώσεις, όμως πάντοτε λαμβάνει τις αποφάσεις της ανεξάρτητα και με βάση τη δική της, αυτόνομη διαδικασία.
Πηγή: skai.gr