Πρώην πρεσβευτής της Μόσχας στις ΗΠΑ: Διαφανείς οι συζητήσεις με τον Φλιν

Ο πρώην πρεσβευτής της Μόσχας στην Ουάσινγκτον, Σεργκέι Κίσλιακ δήλωσε σήμερα ότι οι συζητήσεις που είχε με τον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μάικλ Φλιν, ήταν διαφανείς κι επικεντρώθηκαν σε ζητήματα της διμερούς συνεργασίας ΗΠΑ-Ρωσίας.

Ο Κίσλιακ ολοκλήρωσε την θητεία του στην αμερικανική πρωτεύουσα, τον Ιούλιο, ενώ παραμένει “άνθρωπος-κλειδί” για τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ουάσινγκτον από το Κογκρέσο και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, σχετικά με το ενδεχόμενο εμπλοκής της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ, το 2016.

Ο Φλιν παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο, όταν έγινε γνωστό ότι δεν είχε αποκαλύψει το περιεχόμενο των συζητήσεών του με τον Κίσλιακ, παραπλανώντας τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

“Συζητήσαμε για τα πιο απλά πράγματα... αλλά η επικοινωνία ήταν σωστή, ήρεμη κι απολύτως διάφανη. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχουν μυστικά από την μεριά μας,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κίσλιακ στην διάρκεια συζήτησης στην ρωσική τηλεόραση.

“Υπάρχει μία σειρά θεμάτων που είναι ουσιαστικά για την συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ. Μεταξύ αυτών, το πιο σημαντικό είναι η τρομοκρατία. Και ήταν ένα ζήτημα από αυτά που συζητήσαμε,” δήλωσε ο Κίσλιακ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters