Κλείσιμο

Σέσιονς: Θα βρεθούν όσοι επιχειρούν να πουλήσουν τις ΗΠΑ

Ο Τζέφ Σέσιονς κατά την τοποθέτησή του σημείωσε πως έχουν ήδη κινηθεί από την πλευρά της κυβέρνησης όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να ανακαλυφθούν όλοι όσοι «επιχειρούν να πουλήσουν σε ξένα συμφέροντα τις ΗΠΑ» και θα αντιμετωπίσουν τις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις. Ο Τζέφ Σέσσιονς υπογράμμισε επίσης πως η κυβέρνηση Τραμπ δεν θα αφήσει πλέον τίποτε ανεξέλεγκτο και έχει απαιτήσει την αύξηση στο μέγιστο της εμπιστευτικότητας σε όλα τα ευαίσθητα στοιχεία που έχουν να κάνουν με την εθνική ασφάλεια.

Επίσης ο Αμερικανός Υπουργός δικαιοσύνης σημείωσε πως έχουν ξεκινήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες πολλαπλές ανεξάρτητες έρευνες ακόμη και εντός των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ προκειμένου όπως σημείωσε «να βρεθούν οι υπεύθυνοι τόσο επικίνδυνων για την χώρα διαρροών».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ντάν Κόουτς, επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ ο οποίος τόνισε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να βρεθούν οι άνθρωποι που θέτουν σε κίνδυνο της ασφάλεια της χώρας και τόνισε σε αυστηρό τόνο «θα τους βρούμε όλους, θα τους φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης, θα τους δικάσουμε και πιστέψτε με δεν θα σας αρέσει καθόλου η διαδικασία που θα ακολουθήσει». Ο κ. Κόουτς έκανε επίσης έκκληση σε όποιον έχει πληροφορίες για άτομα που προχωρούν σε διαρροές απόρρητων στοιχείων να προστρέξουν στις αρχές.
Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης