Κλείσιμο

Έκκληση του Βατικανού στο Μαδούρο να αναστείλει τη συντακτική συνέλευση

Έκκληση στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας να αποφύγει ή να αναστείλει την εγκαθίδρυση της συντακτικής συνέλευσης που θα αναλάβει την αναθεώρηση του Συντάγματος απηύθυνε το Βατικανό, μόλις λίγες ώρες πριν ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο εγκαινιάσει την παρθενική συνεδρίαση του σώματος.

Η Γραμματεία της Αγίας Έδρας τονίζει ότι ενέργειες όπως η σύσταση της συντακτικής συνέλευσης «καλλιεργούν ένα κλίμα έντασης και αντιπαράθεσης», αντί για τη «συμφιλίωση και την ειρήνη».

Το Βατικανό εκφράζει επίσης τη «βαθιά ανησυχία» του για την επιδείνωση της κρίσης στους δρόμους της Βενεζουέλας, όπου περισσότεροι από 120 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε διαδηλώσεις και οδομαχίες τους τελευταίους τέσσερις μήνες.

Μάλιστα, η Αγία Έδρα καλεί απευθείας τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας να αποφύγουν την «υπερβολική και δυσανάλογη χρήση βίας».

Το Βατικανό, που πέρυσι επιχείρησε να μεσολαβήσει ανάμεσα στην κυβέρνηση Μαδούρο και την αντιπολίτευση, ζητά εκ νέου την επανέναρξη των επαφών ανάμεσα στις δύο πλευρές ώστε να λυθεί η πολιτική κρίση.

Ο πάπας Φραγκίσκος, αναφέρει το μήνυμα του Βατικανού, παρακολουθεί επισταμένα τις «ανθρωπιστικές, κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές» εξελίξεις στη Βενεζουέλα.
Πηγή: skai.gr