Ισραήλ: Πρώην συνεργάτης του Νετανιάχου τον «καίει» για σκάνδαλα διαφθοράς

Έτοιμος να καταθέσεις εναντίον του Βενιαμίν Νετανιάχου, που κατηγορείται για δύο υποθέσεις διαφθοράς, είναι ο πρώην προσωπάρχης του. Ο λόγος για τον Άρι Χάροου, ο οποίος σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ, δέχθηκε την Παρασκευή να δώσει επιβαρυντική κατάθεση για τον πρώην πολιτικό του προϊστάμενο μετά από συμφωνία με τις ισραηλινές αρχές.

Ο αμερικανοισραηλινός Χάροου συνεργάστηκε με τον Νετανιάχου τις περιόδους 2009 - 2010 και 2014 - 2015, οπότε παραιτήθηκε μετά από κατηγορίες για διαφθορά. Ο Χάροου είναι υπό έρευνα για δωροδοκία και κατάχρηση εμπιστοσύνης και απάτη για πάνω από δύο χρόνια, και φέρεται ότι έχει αρχίσει ήδη να δίνει πληροφορίες στους ερευνητές όσον αφορά τον Νετανιάχου.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός βαρύνεται με κατηγορίες για δωροληψία από πλούσιος υποστηρικτές του όπως ο Αυστραλός δισεκατομμυριούχος Τζέιμς Πάκερ και ο παραγωγός του Χόλιγουντ Άρνον Μίλχαν. Επίσης διερευνάται η κατηγορία ότι ο Νετανιάχου ζήτησε μια μυστική συμφωνία συνεργασίας με τον εκδότη της κορυφαίας ημερήσιας εφημερίδας Yediot Aharonot. Ο Νετανιάχου αρνείται κάθε κατηγορία, κάνοντας λόγο για «κυνήγι μαγισσών».
Πηγή: skai.gr