Αφγανιστάν: Επίθεση των Ταλιμπάν εναντίον οχηματοπομπής του ΝΑΤΟ

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση καμικάζι που σημειώθηκε σήμερα εναντίον αυτοκινητοπομπής του ΝΑΤΟ κοντά στην Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν, η οποία σύμφωνα με εκπρόσωπο της νατοϊκής συμαμχίας «είχε θύματα».

Αυτόπτης μάρτυρας, ο Μοχάμαντ Αζίμ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως είδε «τρία πτώματα να ανασύρονται από ένα τεθωρακισμένο όχημα», διευκρινίζοντας ότι η οχηματοπομπή που δέχθηκε την επίθεση περιλάμβανε συνολικά τρία οχήματα όταν δέχθηκε την επίθεση γύρω στο μεσημέρι (τοπική ώρα, 10:30 ώρα Ελλάδας).

«Ένα όχημα καιγόταν μετά την επίθεση, λίγο αργότερα προσγειώθηκε ένα ελικόπτερο», πρόσθεσε o μάρτυρας. 

Η επιχείρηση «Αποφασιστική Υποστήριξη» με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε την επίθεση εναντίον οχηματοπομπής του ΝΑΤΟ κοντά στην Κανταχάρ ενώ πρόσθεσε ότι η επίθεση αυτή προκάλεσε θύματα. Παράλληλα υποσχέθηκε ότι θα δώσει περισσότερες πληροφορίες μόλις αυτό καταστεί δυνατό.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας δήλωσε πως το μεσημέρι ένα παγιδευμένο όχημα έπεσε πάνω σε μια αυτοκινητοπομπή των ξένων δυνάμεων, στο Νταμάν, κοντά στο αεροδρόμιο της Κανταχάρ. «Προς το παρόν δεν έχουμε άλλες λεπτομέρειες», πρόσθεσε ο ίδιος. 

Ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσε πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα μεταξύ των αμάχων. 

Δύο ώρες αργότερα, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ανέλαβε, με γραπτό τηλεφωνικό μήνυμα, την ευθύνη για την επίθεση.
Πηγή: skai.gr - ΑΠΕ-ΜΠΕ