Κλείσιμο

Διπλωματικό «μποξ» Τουρκίας - Ισραήλ για τη βία στην Ιερουσαλήμ

Κλιμακώνεται η διπλωματική ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ, αναφορικά με τα πρόσφατα περιστατικά βίας στην Ιερουσαλήμ. 

Για Ισραηλινούς στρατιώτες που «χύνουν αίμα Μουσουλμάνων» και «λερώνουν με τις αρβύλες τους την αυλή της πλατείας των Τεμενών», έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπογραμμίζοντας πως η τρέχουσα κατάσταση, οφείλεται στο γεγονός ότι η Τουρκία δεν δίνει «την αρμόζουσα σημασία» στην Ιερουσαλήμ. 

«Οι μέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έχουν τελειώσει», απαντά από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, Εμάνουελ Νασχόν, χαρακτηρίζοντας «δημιουργήματα φαντασίας» τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

«Η πρωτεύουσα του Ισραήλ είναι η Ιερουσαλήμ και έτσι θα παρεμείνει (…) Ο κύριος Ερντογάν να ασχοληθεί με τα προβλήματα της χώρας του», διαμήνυσε ο Νασχόν.

«Ο τελευταίος που θα μπορούσε να κάνει κήρυγμα στο Ισραήλ είναι ο Ερντογάν», σχολίασε και το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ κάνοντας αιχμηρή αναφορά στα κατεχόμενα της βόρειας Κύπρου και το κουρδικό ζήτημα

Ακολούθησε καταδίκη από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών που χαρακτήρισε ανάρμοστη την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ του Ισραήλ.
Πηγή: skai.gr