Αποκάλυψε τα πάντα σε... ρώσους φαρσέρ ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ

Θύμα απάτης... από διάσημους ρώσους κωμικούς έπεσε ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Ρικ Πέρι, και νομίζοντας ότι μιλάει τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας ανοίχτηκε και τοποθετήθηκε -μιλώντας σε έναν άκρως επαγγελματικό τόνο- σε ζητήματα σχετικά με την επέκταση των αμερικανικών εξαγωγών άνθρακα στην Ουκρανία και άλλα ενεργειακά θέματα.

«Ο Πέρι μιλούσε με διάσημους ρώσους κωμικούς που βάζουν στο στόχαστρο διασημότητες και τολμηρούς πολιτικούς» ανέφερε με γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Ενέργειας Σαιλίν Χάινς ενώ πρόσθεσε ότι οι φαρσέρ στοχεύουν κυρίως αυτούς «που δεν ακολουθούν την πεπατημένη». 

Οι δύο Φαρσέρ, ο Βλαντιμίρ Kρασνόβ και ο Αλεξέι Στολιγιάροβ που πολλές φορές αποκαλούνται ως «οι Κόπανοι της Ρωσίας» έχουν κάνει φάρσα μεταξύ άλλων στον βρετανό τραγουδιστή Έλτον Τζον, που τον έκαναν να πιστέψει ότι μιλάει με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια της 22λεπτης τηλεφωνικής κλήσης η οποία έγινε στις 19 Ιουλίου, ο Πέρι, ο οποίος επιβλέπει το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ, συζήτησε με τους φαρσέρ σειρά σημαντικών θεμάτων, σε έναν ιδιαίτερα επαγγελματικό τόνο. Μεταξύ αυτών συζητήθηκαν οι κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία και η παροχή βοήθειας στην Ουκρανία για την ανάπτυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο Πέρι είπε ότι η κυβέρνηση αντιτίθεται στον μελλοντικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, το ρωσικό σχέδιο που στοχεύει να φέρει το φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, και ότι η αμερικανική τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει την Ουκρανία να αναπτύξει φυσικό αέριο. 

Πηγή: skai.gr