Πυρά και εκ των έσω δέχεται ο Ακιντζί

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δέχεται έντονη κριτική από υποστηρικτές του, κυρίως Τουρκοκύπριους Αριστερούς, για την πολιτική γραμμή που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Καθημερινή Κύπρου», με ανακοινωθέν που έδωσαν στη δημοσιότητα υποστηρικτές του ασκούν δριμύτατη κριτική για τα όσα έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της τελετής «εορτασμού» της 20ης Ιουλίου στο «Προεδρικό». Η «Πλατφόρμα Αλληλεγγύη» εξέφρασε την πικρία της για την αλλαγή στάσης εκ μέρους του κ. Ακιντζί κατά τα τελευταία δυο χρόνια.

Επίσης, ο τέως γενικός γραμματέας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), του μεγαλύτερου της τουρκοκυπριακής Αριστεράς, Κουτλάι Ερκ ζητά δημοσίως την παραίτηση του κ. Ακιντζί από το αξίωμα του «προέδρου».

Ο κ. Ερκ υπενθυμίζει ότι προσφάτως ο κ. Ακιντζί έχει δηλώσει ότι «ολοκληρώθηκε με αποτυχία η τελευταία προσπάθεια της γενιάς του για ομοσπονδιακή λύση» και ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θα συνεχίσει την πορεία της με την "Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου"». Ο κ. Ερκ θεωρεί απαράδεκτες αυτές τις τοποθετήσεις του κ. Ακιντζί.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις άλλων στελεχών και ακτιβιστών της τουρκοκυπριακής Αριστεράς. Ο «βουλευτής» του ΡΤΚ, Ασίμ Ακάνσοϊ, στις δημόσιες τοποθετήσεις του θεωρεί απαράδεκτη εξέλιξη τη διακοπή της διαδικασίας λύσης και διαλόγου στο Κυπριακό. Παρόμοια είναι και η άποψη του ακτιβιστή Οκάν Νταγλί, ο οποίος με κάθε αφορμή, εκφράζει δυσφορία για τα όσα διαδραματίζονται στο Κυπριακό κατά το τελευταίο διάστημα και το μερίδιο ευθύνης που φέρει η τουρκοκυπριακή ηγεσία.

Άλλα μέλη της Αριστεράς ασκούν κριτική στον κ. Ακιντζί με το σκεπτικό ότι «ακολουθεί με τυφλή υπακοή τις κατευθυντήριες γραμμές της Άγκυρας».
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ