Κλείσιμο

Η Ιαπωνία στην τελική ευθεία για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020

Η Ιαπωνία μπήκε επισήμως στην τελευταία τριετία πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020.

Μία σειρά από εκδηλώσεις τόσο αθλητικές όσο και πολιτιστικές έχουν διοργανωθεί με απώτερο στόχο να φέρουν αρχικά τους πολίτες της χώρας πιο κοντά στην διοργάνωση των Αγώνων του 2020.

Σημειώνεται πως θα είναι η πρώτη φορά μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1964 οι οποίοι διοργανώθηκαν επίσης στο Τόκιο, που η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου αναλαμβάνει την διοργάνωση του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον πλανήτη.

Μεταξύ άλλων η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιαπωνίας έχει διοργανώσει έναν μεικτό αγώνα δρόμου 1000 χιλιομέτρων στον οποίο κάτοικοι από κάθε γωνιά της χώρας θα τρέξουν προκειμένου να μεταφέρουν το Ολυμπιακό μήνυμα. Η συγκεκριμένη πορεία έχει προγραμματιστεί να περάσει συμβολικά από όλες τις περιοχές της χώρας που επλήγησαν το 2011 από το φονικό τσουνάμι.

Η κυβερνήτης του Τόκιο Γιουρίκο Κογιόκε, σε δηλώσεις με αφορμή την εκκίνηση της προολυμπιακής περιόδου τόνισε πως στόχος είναι οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί αγώνες να γίνουν αγώνες του κόσμου.

Οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο είναι προγραμματισμένοι να εκκινήσουν στις 24 Ιουλίου του 2020 και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου.
Πηγή: skai.gr