Κλείσιμο

Γαμπρός Τραμπ: Δεν συνεργάστηκα με τους Ρώσους

Αρνείται κατηγορηματικά ο γαμπρός και στενός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, ότι είχε παράτυπες συνεννοήσεις με τη Ρωσία προκειμένου να επηρεάσει το αποτέλεσμα των περσινών αμερικανικών εκλογών.

Σε 11σέλιδη γραπτή δήλωση που εξέδωσε ενόψει της σημερινής κεκλεισμένων των θυρών κατάθεσής του στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας, ο κ. Κούσνερ παραδέχεται ότι κατά την προεκλογική περίοδο και έως την ορκωμοσία του κ. Τραμπ είχε «ίσως τέσσερις επαφές» με Ρώσους, όμως υποστηρίζει ότι καμία εξ αυτών δεν είχε ουσιαστική επίδραση στις κάλπες.

«Δεν συνεργάστηκα, ούτε γνωρίζω οποιονδήποτε στην καμπάνια [Τραμπ] που να συνεργάστηκε με οιαδήποτε ξένη κυβέρνηση», αναφέρει ο κ. Κούσνερ.

Αρνείται κατηγορηματικά παλαιότερο δημοσίευμα της «Washington Post» που τον ήθελε να προσπαθεί να δημιουργήσει «μυστικό κανάλι επικοινωνίας» με τη Μόσχα. Παράλληλα αποσαφηνίζει πως ουδέποτε βασίστηκε σε ρωσική χρηματοδότηση για τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του στον ιδιωτικό τομέα.

Αναφερόμενος στην περίφημη συνάντηση του γιου του κ. Τραμπ, Ντόναλντ Τζούνιορ, με τη ρωσίδα δικηγόρο Νατάλια Βεσελνίτσκαγια τον Ιούνιο πριν τις εκλογές, ο κ. Κούσνερ παραδέχεται ότι έλαβε μέρος, όμως ισχυρίζεται ότι λάμβανε τόσα πολλά email την προεκλογική περίοδο που δεν είχε καμία εικόνα ποιο θα ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης.

Υποστηρίζει ότι εξ όσων γνωρίζει η κ. Βεσελνίτσκαγια ούτε παρέδωσε ούτε προσέφερε πολιτικά έγγραφα κατά την επίμαχη συνάντηση στον Πύργο Τραμπ. Σημειώνει δε ότι η συζήτηση ήταν τόσο κενή περιεχομένου ώστε αναγκάστηκε να ζητήσει από συνεργάτη του να του τηλεφωνήσει ώστε να έχει δικαιολογία να βγει από το δωμάτιο.
Πηγή: skai.gr