Ελβετία: Επίθεση με αλυσοπρίονο - ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του άνδρα που επιτέθηκε με αλυσοπρίονο στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας CSS-Krankenkasse, τραυματίζοντας πέντε άτομα, στην πόλη Σαφχάουζεν της Ελβετίας, το πρωί της Δευτέρας. 

Δύο από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της περιοχής.



Η αστυνομία έδωσε το απόγευμα στη δημοσιότητα τα στοιχεία του καταζητούμενου ζητώντας την συνεργασία των πολιτών: πρόκειται για τον 51χρονο Franz Wrousis που έχει και στο παρελθόν καταδικαστεί για παράνομη οπλοκατοχή. Εκπρόσωπος της ασφαλιστικής επιβεβαίωσε πως ο δράστης είναι πελάτης της εταιρείας

Ο δράστης θεωρείται «οπλισμένος και επικίνδυνος» και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες διέφυγε από το σημείο με ένα λευκό βαν με ελβετικές πινακίδες. Η αστυνομία έχει δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη. 



Την επιχείρηση των επίγειων δυνάμεων για τον εντοπισμό του άνδρα συνδράμουν από αέρος και ελικόπτερα που περιπολούν σε χαμηλό υψόμετρο.

Το σπίτι του διωκόμενου είναι κοντά στο δάσος και τμήμα των αστυνομικών δυνάμεων ερευνά τη δασική περιοχή στα όρια της πόλης. 



Η επιχείρηση εντοπισμού του δράστη διαρκεί ήδη αρκετές ώρες, καθώς οι πρώτες μαρτυρίες για την επίθεση είχαν φτάσει στην αστυνομία στις 10:39 τοπική ώρα. 



Καταστηματάρχες και περαστικοί έχουν κλειδωθεί σε σπίτια και μαγαζιά, κατόπιν σχετικής οδηγίας των δυνάμεων ασφαλείας που υπογραμμίζουν ωστόσο ότι δεν αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως «οργανωμένο τρομοκρατικό χτύπημα». 

Η πόλη Σαφχάουζεν, 36.000 κατοίκων, βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με την Γερμανία και απέχει περίπου 48 χιλιόμετρα από την Ζυρίχη.


Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας