Σαν Αντόνιο: Σκηνές φρίκης μέσα σε φορτηγό οδηγού που διακινούσε ανθρώπους

Εννέα άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί σε καρότσα φορτηγού που είχε υπερθερμανθεί και ήταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ του Σαν Αντόνιο, κοντά στα σύνορα του Τέξας με το Μεξικό.

Εκτός από τους νεκρούς υπήρχαν και 28 ακόμα άνθρωποι τραυματισμένοι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, με την κατάσταση 20 εξ αυτών να κρίνεται σοβαρή.

Οι άνθρωποι ήταν κλεισμένοι μέσα σε ένα φορτηγό το οποίο δεν είχε κλιματισμό, ούτε παροχή νερού, την ώρα που η θερμοκρασία στην περιοχή κυμαινόταν στους 38 βαθμούς Κελσίου.

Η αστυνομία δήλωσε πως σύμφωνα με τα στοιχεία το περιστατικό σχετίζεται με διακίνηση ανθρώπων ενώ έκαναν λόγο για «σκηνή φρίκης» στο εσωτερικό του φορτηγού.

Τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του πάρκινγκ δείχνουν ότι προηγουμένως οχήματα είχαν προσεγγίσει την νταλίκα και μάζευαν κάποιους από τους επιζώντες. Σε ένα από αυτά φαίνονται κάποιοι από τους επιζώντες να δραπετεύουν και να τρέχουν προς άγνωστη κατεύθυνση. 

Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη. Θα του αποδοθούν κατηγορίες σε συνάρτηση με την φρικτή τραγωδία. 

Ο Αμερικανός δικηγόρος, αρμόδιος για τη Δυτική Περιφέρεια του Τέξας, Ρίτσαρντ Ντέρμπιν, είπε ότι εργάζεται για να εντοπίσει τους υπευθύνους του περιστατικού. 

«Αυτοί οι άνθρωποι ήταν αβοήθητοι στα χέρια των μεταφορέων τους. Φανταστείτε τον πόνο τους, παγιδευμένοι σε τέτοια ζέστη...Υπήρξαν θύματα αδίστακτων λαθρεμπόρων που αδιαφορούν για την ευημερία των ευαίσθητων φορτίων τους», πρόσθεσε.

«Το κύριο για μας είναι τώρα να φροντίσουμε τους επιζώντες» δήλωσε ο δήμαρχος του Σαν Αντόνιο στο BBC.

«Δουλεύουμε μαζί με τις αρχές ώστε να καταλάβουμε την έκταση αυτών των εγκλημάτων. Αλλά αν και είμαστε μάρτυρες μιας ανθρώπινης τραγωδίας στην ίδια μας την πόλη, η πρώτη μας ευθύνη είναι να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους» τόνισε. 

Πηγή: skai.gr