Κλείσιμο

Δύο Ιορδανοί νεκροί από τους πυροβολισμούς στην πρεσβεία του Ισραήλ

Δύο Ιορδανοί έχασαν τη ζωή τους και ένας Ισραηλινός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια πυροβολισμών μέσα στο συγκρότημα της πρεσβείας του Ισραήλ στο Αμμάν.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό παραμένουν άγνωστες. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δύο Ιορδανοί εργάζονταν σε εταιρεία επίπλων και είχαν εισέλθει στο συγκρότημα πριν τους πυροβολισμούς για ξυλουργικές εργασίες.

Το Ισραήλ έχει επιβάλει εμπάργκο σε αναφορές στο επεισόδιο και δεν έχει προβεί σε δημόσιες τοποθετήσεις. Ωστόσο, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν νωρίτερα πως ένας από τους δύο εργάτες επιτέθηκε σε ισραηλινό φρουρό με κατσαβίδι, με συνέπεια να ακολουθήσουν πυροβολισμοί.

Η ταυτότητα του δράστη ή των δραστών δεν έχει γίνει γνωστή επίσημα, ούτε υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια του περιστατικού.

Σημειώνεται πάντως πως το περιστατικό έλαβε χώρα λίγες ημέρες αφότου οι ισραηλινές Αρχές εγκατέστησαν συσκευές ανίχνευσης μετάλλων στις εισόδους της Πλατείας των Τζαμιών στην ανατολική Ιερουσαλήμ προκαλώντας δριμύτατα επεισόδια. Τοποτηρητής της Πλατείας των Τζαμιών είναι η Ιορδανία.

Η πρεσβεία του Ισραήλ βρίσκεται στην μεγαλοαστική συνοικία Ραμπιέχ και φρουρείται από ισχυρές δυνάμεις της ιορδανικής χωροφυλακής. Σε αντίθεση με άλλες μουσουλμανικές δυνάμεις της Μέσης Ανατολής, το Αμμάν διατηρεί καλές σχέσεις με το Τελ Αβίβ και έχει συνάψει συνθήκη ειρήνης με το εβραϊκό κράτος.
Πηγή: skai.gr