Ιορδανία: 1 νεκρός και 1 τραυματίας στην πρεσβεία του Ισραήλ

Ενας Ιορδανός έχασε τη ζωή του και ένας Ισραηλινός τραυματίσθηκε σε αιματηρό περιστατικό, μέσα στην ισραηλινή πρεσβεία στο Αμμάν, όπως επιβεβαίωσαν και οι ιορδανικές υπηρεσίες ασφαλείας, χωρίς να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Πηγή των δυνάμεων ασφαλείας έκανε λόγο για ένοπλη επίθεση στην πρεσβεία αλλά οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι που ερωτήθηκαν, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το συμβάν.

Νωρίτερα η ιορδανική αστυνομία είχε περικυκλώσει τους δρόμους γύρω από την πρεσβεία στην γειτονιά Ραμπίγιε. 

Την Παρασκευή, χιλιάδες Ιορδανοί διαμαρτυρήθηκαν κατά του Ισραήλ, τόσο στην πρωτεύουσα Αμμάν όσο και σε άλλες πόλεις της χώρας, για την τοποθέτηση ανιχνευτών μετάλλων στην πλατεία των Τζαμιών, στην Ιερουσαλήμ, σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα περιστατικά ένοπλης βίας. 

Η απόφαση αυτή ξεσήκωσε «κύμα αντιδράσεων» και, μόνο στις συγκρούσεις των τελευταίων ημερών, στην ανατολική Ιερουσαλήμ και τα κατεχόμενα στη Δυτική όχθη, έχασαν τη ζωή τους πέντε παλαιστίνιοι και τρεις Ισραηλινοί (οι τελευταίοι δέχθηκαν επίθεση μέσα στο ίδιο τους το σπίτι). 

Τα νέα μέτρα ασφαλείας στις εισόδους της πλατείας των Τζαμιών λήφθηκαν μετά την πρόσφατη επίθεση σε βάρος ισραηλινών αστυνομικών, στις 14 Ιουλίου.

Από την ημέρα της εγκατάστασής τους, οι Παλαιστίνιοι δεν επισκέπτονται την Πλατεία και προσεύχονται έξω από αυτήν, στους δημόσιους χώρους της ανατολικής Ιερουσαλήμ.










Πηγή: skai.gr