Αιματηρή η ημέρα της γενικής απεργίας στην Βενεζουέλα

Ακόμα τρεις νεκρούς θρηνεί η Βενεζουέλα μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της γενικής απεργίας που κήρυξε χθες η αντιπολίτευση.

Εκατομμύρια κάτοικοι της Βενεζουέλας κατέβηκαν στους δρόμους για να συμμετάσχουν στη γενική απεργία της αντιπολίτευσης, βασικό αίτημα της οποίας ήταν η παραίτηση Μαδούρο και η διεξαγωγή προεδρικών εκλογών. Σύμφωνα με την αντιπολίτευση το 85% της χώρας εντάχθηκε στην απεργία.

Διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα χρησιμοποιώντας σκουπίδια και έπιπλα και άρχισαν να πετούν πέτρες ενώ η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες. Περισσότεροι από 360 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Ο ένας άνθρωπος πέθανε στα περίχωρα του Καράκας, ενώ δύο ακόμα έχασαν τη ζωή τους στη βόρεια πόλη της Βαλένθια. Συνολικά υπολογίζεται ότι περισσότερα από 100 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στις διαδηλώσεις σε όλη την χώρα τους τελευταίους μήνες.

Σε ομιλία του στην τηλεόραση ο Μαδούρο έκανε λόγο για «θρίαμβο» καθώς όπως τόνισε οι βασικοί τομείς της χώρας δεν εντάχθηκαν στην απεργία. Παράλληλα κάλεσε στη σύλληψη όλων των τρομοκρατών φασιστών.

Η Κολομβία, η Γαλλία, η Ισπανία, οι ΗΠΑ και η ΕΕ ζήτησαν από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας να ακυρώσει την ψηφοφορία για την κατάργηση της υπάρχουσας Εθνοσυνέλευσης. Αλλά ο Μαδούρο απέρριψε το αίτημά τους.




Πηγή: skai.gr