Ρωσία: Διατηρούμε το δικαίωμα να προβούμε σε αντίποινα κατά των ΗΠΑ

Η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αντίποινα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς η διπλωματική συνάντηση που προηγήθηκε τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον δεν οδήγησε σε κάποια απόφαση σε σχέση με την επιστροφή της κατασχεμένης ρωσικής περιουσίας ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Τον Δεκέμβριο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα διέταξε την κατάσχεση των δύο ρωσικών συγκροτημάτων που χρησιμοποιήθηκαν για κατασκοπία και την απέλαση των 35 Ρώσων διπλωματών αφότου αμερικανικές πηγές πληροφοριών επέρριψαν κατηγορίες σε Ρώσους κρατικούς φορείς για παράνομη πρόσβαση στους υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος, με στόχο την υπονόμευση της καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον.

Η Μόσχα είχε δηλώσει ότι η έκβαση της συνάντησης στην Ουάσινγκτον τη Δευτέρα μεταξύ του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ και του ομολόγου του Τόμας Σανόν θα κρίνει τη μετέπειτα στάση της Ρωσίας. 

«Αν η Ουάσιγκτον δεν καταργήσει την κατάσχεση και αν δεν σταματήσει να βάζει εμπόδια στο έργο των διπλωματικών μας υπηρεσιών, διατηρούμε το δικαίωμα να λάβουμε μέτρα αντιποίνων με βάση την αρχή της αμοιβαιότητας», ανέφερε η δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας. 
Πηγή: skai.gr