Γαλλία: Λαμπρή παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης - Ενθουσιώδης ο Τραμπ

Παρόντων των προέδρων Εμανουέλ Μακρόν και Ντόναλντ Τραμπ, και των συζύγων τους, εξελίσσεται η μεγαλειώδης παρέλαση στην αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι για την επέτειο της γαλλικής ανεξαρτησίας, την Ημέρα της Βαστίλης.

Στην παρέλαση παίρνουν μέρος σχεδόν 4 χιλιάδες στρατιώτες, 211 αρματα, 63 αεροπλάνα, 29 ελικόπτερα και 241 άλογα.

Η παρέλαση γίνεται υπό πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας στη σκιά της περυσινής τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια, όπου θα μεταβεί ο κ. Μακρόν προκειμένου να τιμήσει τους 86 νεκρούς.

«Η σχέση με τη Γαλλία είναι ισχυρότερη από ποτέ» έγραψε με ενθουσιασμό την Παρασκευή στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ την επομένη του δείπνου που είχε με τον Εμανουέλ Μακρόν και τις συζύγους τους στον πύργο του Άιφελ.


Στο μεταξύ, στην επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στη Γαλλία αναφέρεται εκτενώς ο γαλλικό Τύπος, με πολλές γαλλικές εφημερίδες να διερωτώνται αν η επίσκεψη Τραμπ έχει στόχο να σπάσει την πολιτική απομόνωσή του.

«Το Παρίσι δεν επιθυμεί να "απομονώσει" τον πολύ αυθόρμητο Αμερικανό πρόεδρο», εκτιμά η Le Figaro.

«Ένας παρίας στο Παρίσι», είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της Liberation για τον Ντόναλντ Τραμπ, η οποία επισημαίνει ότι «μπροστά στην προσπάθεια απομονωτισμού του Αμερικανού προέδρου, ο Εμανουέλ Μακρόν τον υποδέχεται σε μια πολυτελή επίσκεψη». Ωστόσο η εφημερίδα διερωτάται αν αυτό θα αρκέσει «για να τον καλοπιάσει».

Σημειώνεται ότι η Γαλλία βρίσκεται σε συναγερμό για την αποτροπή ενδεχόμενων τρομοκρατικών χτυπημάτων ανήμερα της εθνικής επετείου.  Σχεδόν 86.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες, 44.000 πυροσβέστες και 7.000 στρατιωτικοί βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να εγγυηθούν την ασφάλεια των Γάλλων πολιτών και των τουριστών που θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις για την επέτειο.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ