G20: Υπό έλεγχο η κατάσταση στους δρόμους του Αμβούργου

Υπό έλεγχο έθεσε σήμερα το πρωί η αστυνομία την κατάσταση στους δρόμους του Αμβούργου όπου διεξάγεται η σύνοδος της G20, μετά τις συνεχείς συγκρούσεις από το βράδυ της Πέμπτης, ανάμεσα σε διαδηλωτές και την αστυνομία.

Βαριά οπλισμένοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων επενέβησαν, αφού οι διαδηλωτές πέρασαν μεγάλο μέρος της χθεσινής ημέρας στους δρόμους βάζοντας φωτιές, στήνοντας οδοφράγματα, πυρπολώντας αυτοκίνητα και λεηλατώντας καταστήματα

Μόλις ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των ηγετών της G20, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στα σημεία που είχαν οχυρωθεί οι τελευταίοι διαδηλωτές και συγκεκριμένα στη συνοικία Σαντσενφίρτελ.

Περίπου 197 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τα επεισόδια ενώ συνελήφθησαν τουλάχιστον 83 άτομα.

Εν τω μεταξύ, σύγκλιση απόψεων μεταξύ των ηγετών υπήρξε στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της χρηματοδότησής της.

Οι ηγέτες των πιο ισχυρών οικονομιών του κόσμου συμφώνησαν σε μια κοινή ανακοίνωση 21 σημείων με την οποία καταγγέλλουν τη «μάστιγα» της τρομοκρατίας, ξεχωριστή από το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου, για το οποίο εξακολουθεί να μην υπάρχει συμφωνία.

Η G20 καλεί επίσης και «σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, και κυρίως με τους παρόχους επικοινωνίας», ώστε να καταπολεμηθεί πιο αποτελεσματικά η προπαγάνδα μέσω του Διαδικτύου και η ριζοσπαστικοποίηση.
Πηγή: skai.gr