Βερολίνο: Η συμφωνία ΕΕ- Ιαπωνίας στέλνει μήνυμα κατά του προστατευτισμού

«Η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Ιαπωνίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα κατά του προστατευτισμού την παραμονή της συνόδου της G20 στο Αμβούργο» ήταν το μήνυμα της Γερμανίδας υπουργού Οικονομίας Μπριγκίτε Τσίπρις προς τον Ντόναλντ Τραμπ λίγες μόνο ώρες πριν από τη συνάντηση της γερμανίδας καγκελαρίου με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

«Η συμφωνία αυτή δείχνει ότι οι εμπορικές συμφωνίες για ανοικτές αγορές μπορούν να είναι αμοιβαία συμφέρουσες. Η παγκοσμιοποίηση χρειάζεται κανόνες και οι εμπορικές συμφωνίες συνεισφέρουν σε αυτό», ανέφερε η Τσίπρις σε ανακοίνωση.

Η εφαρμοζόμενη εμπορική πολιτική της ΕΕ και οι δεσμεύσεις της ΕΕ αναφορικά με αυτήν είναι ο σωστός τρόπος για να διαμορφωθεί η παγκοσμιοποίηση και να ενισχυθούν τα υψηλά πρότυπα της ΕΕ σε τομείς όπως η απασχόληση, το περιβάλλον και η προστασία των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο, πρόσθεσε η Τσίπρις.

«Φυσικά, ένας αριθμός θεμάτων και ανοικτών ζητημάτων χρειάζεται να αποσαφηνιστούν μετά τη βασική συμφωνία, προκειμένου να μπορούν να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις έως τα τέλη του έτους».
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ