Τραμπ για Κιμ Γιονγκ Ουν: Αυτός ο τύπος δεν έχει να κάνει τίποτα καλύτερο;

«Αυτός ο τύπος (σ.σ Κιμ Γιονγκ Ουν) δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει στη ζωή του;» διερωτήθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ –σε ένα ακόμη μήνυμά του στο Twitter- λίγες ώρες αφού η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου.

«H Bόρεια Κορέα μόλις εκτόξευσε ακόμα ένα πύραυλο. Αυτός ο τύπος δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει στη ζωή του; Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία θα το ανέχονται αυτό για πολύ ακόμα» ανέφερε με το δικό του γλαφυρό τρόπο ο αμερικανός πρόεδρος.

«Ίσως η Κίνα να ασκήσει την πειθώ της στη Βόρεια Κορέα και να τερματίσει αυτή την ανοησία μια για πάντα», πρόσθεσε ο Τραμπ.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει ακόμη επίσημα την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου, ωστόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέδειξε πιο γρήγορα αντανακλαστικά.

Η διοίκηση Ειρηνικού (USPACOM) των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων πάντως επιβεβαίωσε την εκτόξευση του πυραύλου, σημειώνοντας πως παρακολούθησε την τροχιά του για 37 λεπτά ώσπου έπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το NORAD, η διοίκηση αεράμυνας της βόρειας Αμερικής, έκρινε ότι η εκτόξευση του πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα «δεν αποτελούσε απειλή» για τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από την βορειοκορεατική αεροπορική βάση Πανγκγιόν.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr