Συνάντηση Μέρκελ - Τραμπ στο Αμβούργο πριν τη Σύνοδο των G20

Με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να συναντηθεί πιθανότατα το απόγευμα της Πέμπτης ο Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του αμερικανού προέδρου στο Αμβούργο για τη Σύνοδο των G20.

Εν τω μεταξύ η Μέρκελ δήλωσε νωρίτερα ότι αναμένει πως οι ηγέτες που θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο θα συμφωνήσουν για τα ζητήματα τρομοκρατίας αλλά πιθανότατα θα διαφωνήσουν για άλλα θέματα.

«Δεν νομίζω ότι θα έχουμε ενιαίες απόψεις για όλα τα ζητήματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο αλλά είναι λογικό και ειλικρινές να μιλήσουμε μεταξύ μας για όλα τα θέματα που αφορούν τη διεθνή διπλωματία» δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος σε συνέντευξη Τύπου.

Η Μέρκελ ανέφερε επίσης ότι οι περισσότερες χώρες διαφωνούν με τις απόψεις των Ηνωμένων Πολιτειών υπό τον Τραμπ σε ορισμένα ζητήματα. «Γνωρίζουμε κάποιες συγκεκριμένες απόψεις που έχει η αμερικανική κυβέρνηση και δεν αναμένουμε ότι αυτές θα αλλάξουν μετά το διήμερο ταξίδι του αμερικανού προέδρου στο Αμβούργο» τόνισε χαρακτηριστικά η Μέρκελ.
Πηγή: skai.gr