Μακρόν: Η Γαλλία θα κάνει το παν για να εξαλείψει τους ισλαμιστές απαγωγείς

Μήνυμα πως η Γαλλία «θα αφιερώσει όλη την ενέργειά της στην προσπάθεια να εξαλείψει» τους υπευθύνους για την απαγωγή μίας γαλλίδας γυναίκας έστειλε ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Η όμηρος εμφανίζεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από οργάνωση με την ονομασία JNIM, η οποία συνδέεται με την αλ-Κάιντα.

Το υλικό εικονίζει έξι δυτικούς ομήρους που έχουν απαχθεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή του Σαχέλ, στη Δυτική Αφρική. Μεταξύ των εικονιζόμενων ομήρων περιλαμβάνεται η Σοφί Πετρονέν, η οποία απήχθη τον Δεκέμβριο στην πόλη Γκάο του Μαλί. Οι υπόλοιποι προέρχονται από τη Νότια Αφρική, τη Γαλλία, την Κολομβία, την Αυστραλία, τη Ρουμανία και την Ελβετία.

Ο κ. Μακρόν δήλωσε επίσης ότι ελπίζει πως μέσα σε μερικές εβδομάδες θα είναι επιχειρησιακή η δυτικοαφρικανική περιφερειακή δύναμη που θα αναλάβει να καταπολεμήσει τους ισλαμιστές και τους εγκληματίες στην περιοχή του Σαχέλ.

Ο γάλλος πρόεδρος έκανε δηλώσεις μετά τη σύνοδο κορυφής με τους προέδρους του Τσαντ, του Μαλί, της Μαυριτανίας, της Μπουρκίνα Φάσο και του Νίγηρα, δηλαδή της Ομάδας των 5 του Σαχέλ (G5 Sahel) η οποία θα δημιουργήσει αυτή την πολυεθνή δύναμη που θα επιχειρεί παράλληλα με τις αποστολές της Γαλλίας και του ΟΗΕ στην περιοχή.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters