Κλείσιμο

Νέα επίθεση Τραμπ στη Morning Joe, εκβιασμό καταγγέλλουν οι δημοσιογράφοι

Συνέχεια στην επίθεσή του στους δύο παρουσιαστές της ενημερωτικής εκπομπής Morning Joe στο κανάλι MSNBC έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, με τους δύο δημοσιογράφους να καταγγέλλουν ότι ο πρόεδρος έχει ζητήσει την υποταγή τους.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αποκάλεσε την εκπομπή «ψεύτικες ειδήσεις» – όρο που χρησιμοποιεί συχνά όταν επιτίθεται στα μέσα ενημέρωσης – ενώ παράλληλα αναφέρθηκε ειρωνικά στα «χαμηλά» ποσοστά τηλεθέασης που πετυχαίνουν οι παρουσιαστές Τζο Σκάρμπορο και Μίκα Μπρεζίνσκι.

Ο κ. Τραμπ ισχυρίστηκε μάλιστα πως ο Σκάρμπορο, του τηλεφώνησε ώστε να του ζητήσει να εμποδίσει τη δημοσίευση ενός άρθρου για την εκπομπή στο συντηρητικό περιοδικό National Enquirer. «Του είπα όχι», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σε άρθρο-απάντηση στην εφημερίδα Washington Post, οι δύο παρουσιαστές καταγγέλλουν ότι ο Λευκός Οίκος τους προειδοποίησε πως το «National Enquirer» σχεδιάζει να δημοσιεύσει ένα βαθιά αρνητικό άρθρο για την εκπομπή εάν δεν «εκλιπαρήσουν» τον πρόεδρο Τραμπ» να παρέμβει για να αλλάξει το περιεχόμενο το κειμένου.

«Αγνοήσαμε της απέλπιδες αιτιάσεις τους», υποστηρίζουν Σκάρμπορο και Μπρεζίνσκι.

Οι δύο παρουσιαστές αναφέρουν πως η συμπεριφορά του προέδρου των ΗΠΑ καταδεικνύει πως «δεν είναι καλά», ενώ παράλληλα εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για την τάση του πλανητάρχη να αναφέρεται μειωτικά σε γυναίκες.

Αφορμή ήταν προηγούμενο tweet του κ. Τραμπ, όπου προσπάθησε να χλευάσει την Μπρεζίνσκι ισχυριζόμενος ότι όταν τη συνάντησε τον Δεκέμβριο αυτή «αιμορραγούσε άσχημα» λόγω πρόσφατου λίφτινγκ στο πρόσωπο.
Πηγή: skai.gr