Συνελήφθη δήθεν θύμα του Γκρένφελ που προσπαθούσε να κλέψει επιδόματα

Στη σύλληψη ενός 52χρονου άνδρα ο οποίος ισχυριζόταν ψευδώς ότι έχασε τη σύζυγο και το παιδί του στην καταστροφική πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου προχώρησε η Αστυνομία του Λονδίνου.

Στόχος του συλληφθέντα ήταν να λάβει επιδόματα και δωρεάν στέγαση, προσποιούμενος ότι ήταν θύμα της τραγωδίας και είχε χάσει όλη την περιουσία του.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν αντιφάσεις και ασάφειες στις δηλώσεις του και εν τέλει ανακάλυψαν πως στην πραγματικότητα ο άνδρας δεν κατοικούσε στον Πύργο Γκρένφελ, αλλά στην περιοχή του Μπρόμλεϊ, και ήταν άγαμος και άτεκνος.

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της πυρκαγιάς στην 24ώροφη πολυκατοικία. Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών δεν αποκλείεται να είναι ακόμα μεγαλύτερος, ενώ η Αστυνομία έχει προειδοποιήσει ότι ο τελικός απολογισμός ίσως δεν οριστικοποιηθεί έως το τέλος του έτους.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε ψυγειοκαταψύκτη και ερευνάται εάν προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα. Δεν υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού. Στην εξάπλωση της πυρκαγιάς συνέβαλε η καλής ποιότητας μόνωση και επένδυση των εξωτερικών τοίχων του κτηρίου.

Η Αστυνομία ξεκαθάρισε πως ο συλληφθείς θα διωχθεί για απάτη, κι όχι για υποθέσεις υπενοικίασης ή παράνομης παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, προσπαθεί να ενθαρρύνει επιζώντες της τραγωδίας να επικοινωνήσουν με τις Αρχές για να δώσουν πληροφορίες για την πυρκαγιά, ακόμα κι αν είναι παράτυποι μετανάστες ή κατοικούσαν με παράνομη σύμβαση στο Γκρένφελ.
Πηγή: skai.gr