Το Βερολίνο δεν δίνει άδεια στον Ερντογάν να βγάλει λόγο στη Γερμανία

Η Γερμανία αρνείται να παραχωρήσει άδεια στον Τούρκο πρόεδρο να μιλήσει ενώπιον των Τούρκων πολιτών που ζουν στη Γερμανία, με αφορμή την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στο Αμβούργο για τη διεξαγωγή της Συνόδου των G20. 

«Πιστεύουμε ότι θα ήταν ανάρμοστο ο Ερντογάν να πραγματοποιήσει δημόσιες εμφανίσεις στη χώρα μας πέραν της Συνόδου των G20» δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, εκφράζοντας την -διαμορφωμένη υπό το πρίσμα της έντασης μεταξύ των δύο χωρών- άποψη της γερμανικής κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με τον γερμανό ΥΠΕΞ η Τουρκία χθες Τετάρτη ζήτησε επισήμως να της δοθεί άδεια προκειμένου ο Ερντογάν, με αφορμή την επίσκεψή του στη χώρα για τη Σύνοδο των G20 που θα πραγματοποιηθεί στο Αμβούργο στις 7 και 8 Ιουλίου, να μιλήσει δημόσια σε Τούρκους πολίτες που ζουν στη Γερμανία.

Ο Γερμανός υπουργός είχε ξεκαθαρίσει στην Άγκυρα πριν δύο εβδομάδες ότι κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτό και την είχε συμβουλεύσει να αποφύγει να διατυπώσει ένα τέτοιο αίτημα.

Ο Γκάμπριελ δήλωσε τέλος ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να παρενοχληθούν οι Τούρκοι πολίτες που ζουν στη χώρα και όσοι έχουν διπλή υπηκοότητα.
Πηγή: skai.gr