Το δεξί χέρι του Πάπα αρνείται τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Κάθε κατηγορία για σεξουαλική κακοποίηση αρνήθηκε την Πέμπτη ο αυστραλός καρδινάλιος Τζορτζ Πελ, επικεφαλής Οικονομικών του Βατικανού, και ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Πάπα Φραγκίσκου.

Ο Πελ δήλωσε ότι δέχεται να επιστρέψει στην Αυστραλία για να εξεταστεί η υπόθεσή του.

Οι αυστραλιανές αρχές άσκησαν δίωξη για σεξουαλική κακοποίηση κατά συρροή στον 76χρονο Πελ όταν ήταν ιερέας στην επαρχιακή πόλη Μπαλαράτ της Βικτόριας και διατάχθηκε να παρουσιαστεί σε δικαστήριο της Μελβούρνης στις 18 Ιουλίου

Σε δήλωσή της την Πέμπτη το πρωί, η Αρχιεπισκοπή του Σύδνεϋ δήλωσε ότι ο καρδινάλιος έχει ενημερωθεί για τις κατηγορίες και ότι «απέρριψε σθεναρά όλες τις καταγγελίες».

«Ο καρδινάλιος Πελ θα επιστρέψει στην Αυστραλία το συντομότερο δυνατόν για να καθαρίσει το όνομά του μετά από συμβουλές και έγκριση από τους γιατρούς του…» αναφέρεται στη δήλωση. «Είπε ότι ανυπομονεί για την ημέρα ακρόασής του στο δικαστήριο και θα υπερασπιστεί έντονα τον εαυτό του από τις κατηγορίες».

Τις τελευταίες δεκαετίες περισσότεροι από 50 Ρωμαιοκαθολικοί επίσκοποι παγκοσμίως έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.
Πηγή: skai.gr