Οι Ρεπουμπλικάνοι ανέβαλαν το «θάνατο» του Obamacare μετά την έκθεση-κόλαφο

Τη μετάθεση της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο που καταργεί το Obamacare αποφάσισαν αιφνιδιαστικά οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, σε μία έμμεση παραδοχή ότι δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμα την απαραίτητη πλειοψηφία στο 100μελές σώμα.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να υποδεχτεί εντός των επόμενων ωρών στον Λευκό Οίκο όλους τους γερουσιαστές των Ρεπουμπλικάνων, σε μία προσπάθεια να σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα.

Η απόφαση για μετάθεση της ψηφοφορίας ήλθε μία ημέρα μετά το πόρισμα-καταπέλτη του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου που έκρινε πως το Ρεπουμπλικανικό πλάνο θα αυξήσει τους ανασφάλιστους αμερικανούς κατά 22 εκατομμύρια έως το 2026, πλήττοντας ιδιαίτερα τα χαμηλά εισοδήματα.

Τουλάχιστον πέντε από τους 52 Ρεπουμπλικάνους Γερουσιαστές είχαν διαμηνύσει ότι έχουν σοβαρές επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο πριν καν εκδοθεί η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η ψηφοφορία μετατέθηκε για μετά το διάλειμμα των συνεδριάσεων για την εθνική εορτή της 4ης Ιουλίου, μολονότι ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, ήθελε αρχικά να προγραμματίσει την ψηφοφορία εντός αυτής της εβδομάδας.

Την πεποίθησή του ότι οι Δημοκρατικοί μπορούν να εμποδίσουν την ψήφιση του Ρεπουμπλικανικού σχεδίου εξέφρασε ο επικεφαλής της Δημοκρατικής μειοψηφίας, Τσακ Σούμερ, αν και σημείωσε πως η προσπάθεια θα πρέπει να έχει διάρκεια.
Πηγή: skai.gr