Τραμπ: Ο Ομπάμα προσπάθησε να παρεμποδίσει τις έρευνες για τη Ρωσία

Να εμπλέξει τον Μπαράκ Ομπάμα στο κάδρο των ερευνών σχετικά με τις ρωσικές παρεμβάσεις στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές επιχειρεί ο Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας τον προκάτοχό του ότι προσπάθησε να παρεμποδίσει τις έρευνες προκειμένου να ευνοήσει την Δημοκρατική υποψήφια Χίλαρι Κλίντον.

Η επίθεση Τραμπ έρχεται λίγες ημέρες
μετά από δημοσίευμα της «Washington Post», σύμφωνα με το οποίο ο κ. Ομπάμα ενημερώθηκε για τις ρωσικές απόπειρες στις αρχές Αυγούστου, όμως δεν προέβη σε αντίποινα έως τον Δεκέμβριο, όταν ενέκρινε μία δέσμη μετριοπαθών κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

«Η πραγματική υπόθεση είναι ότι ο πρόεδρος Ομπάμα δεν έκανε τίποτα αφού ενημερώθηκε τον Αύγουστο για τη ρωσική εμπλοκή έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ. «Δεν ήθελε να ‘ταρακουνήσει το πλοίο’. Δεν ήταν επειδή δίστασε, ήταν επειδή είτε είχε υπόγειες συνεννοήσεις είτε παρεμπόδισε [τις έρευνες]», προσέθεσε.



Σημειώνεται πάντως
ότι, σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που κατατέθηκε πέρυσι το φθινόπωρο,, οι ρωσικές κυβερνο-επιθέσεις και η διασπορά ψευδών ειδήσεων είχαν ως στόχο να υπονομεύσουν την υποψηφιότητα Κλίντον και να ευνοήσουν εμμέσως την καμπάνια Τραμπ.

Ο κ. Τραμπ ισχυρίστηκε εκ νέου ότι παρά την πολύμηνη έρευνα δεν υπάρχει η παραμικρή «κασέτα» που να αποδεικνύει υπόγειες επαφές δικών του συνεργατών με ρώσους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες
της «Washington Post» και άλλων αμερικανικών μέσω ενημέρωσης, ο κ. Τραμπ βρίσκεται πλέον προσωπικά υπό έρευνα από τον ειδικό εισαγγελέα που έχει αναλάβει τις έρευνες σχετικά με τη Ρωσία για παρακώλυση Δικαιοσύνης.

Αφορμή είναι οι καταγγελίες του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, ότι ο πρόεδρος Τραμπ του είχε ζητήσει να εγκαταλείψει την έρευνα σχετικά με τις επαφές του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Μάικλ Φλιν με τον ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον,

«Θα πρέπει να μου δώσουν μία συγγνώμη», καταλήγει ο κ. Τραμπ.
Πηγή: skai.gr