Η Γερμανία προειδοποιεί τον Ερντογάν για τους καταζητούμενους σωματοφύλακες

Έμμεσο μήνυμα στον Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι όταν θα μεταβεί στο Αμβούργο για τη σύνοδο κορυφής του G20 την επόμενη εβδομάδα θα ήταν προτιμότερο να μην συνταξιδεύσει με τους 12 σωματοφύλακές του καταζητούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες, απηύθυνε η Γερμανία.

«Υποθέτω, καλόπιστα, ότι αυτοί που διώκονται από τις αμερικανικές δικαστικές Αρχές δεν θα πατήσουν σε γερμανικό έδαφος για το προβλέψιμο μέλλον, συμπεριλαμβανομένης της συνόδου του G20», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μάρτιν Σέφερ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο Βερολίνο.

Η Αστυνομία της Ουάσιγκτον
έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τους εν λόγω σωματοφύλακες του τούρκου προέδρου με την υποψία ότι ξυλοκόπησαν αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την τουρκική πρεσβεία κατά την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στον Λευκό Οίκο, τον Μάιο.

Τα επεισόδια, που κινηματογραφήθηκαν, προκάλεσαν αίσθηση και διπλωματική διένεξη ανάμεσα στις δύο χώρες, συμμάχους στο NATO.

Ο κ. Σέφερ ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε δημοσίευμα της εφημερίδας Welt που ήθελε το γερμανικό ΥΠΕΞ να έχει ξεκαθαρίσει επισήμως στην Άγκυρα ότι οι 12 σωματοφύλακες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη Γερμανία.
Πηγή: skai.gr